Skip to content

En inkluderande arbetsplats är grunden till innovation – och lönsamhet!

Vi är glada över att kunna berätta att vi är ett av partnerföretagen i Female Tech Engineer – ett program för kvinnliga ingenjörsstudenter i slutet av sin utbildning, med syfte att fler kvinnor ska inspireras att arbeta med teknik inom industrin.

Det här är ett unikt möte mellan kvinnliga ingenjörsstudenter och svensk industri. Deltagarna får en djupare förståelse för vår verksamhet samt möjligheten att upptäcka vilka spännande jobb som finns här, och inom industrin.

Vi är övertygade om att mångfald inte bara bidrar med lönsamhet utan att det även gör oss mer attraktiva som arbetsgivare, vilket såklart kan attrahera fler kvalificerade sökande. Vi vet att det, i sin tur, utvecklar vår kultur till att bli mer mångfacetterad och intressant och även en ännu mer stimulerande arbetsmiljö. Win, win!

”Vi har redan idag ett stort kompetensbehov och det behovet kommer att fortsätta att växa i takt med att vi gör det. Vi kommer att anställa ca 600 personer bara till Eskilstuna under de närmsta åren. Bland annat ingenjörer, många ingenjörer. Vi satsar på att bli Sveriges, ja kanske Europas, mest spännande arbetsplats. Hos oss möts innovation, process, utveckling, kemi och automation med värme och mänsklighet – allt på samma plats!” säger Ceciia Vallin, HR chef på Senior Material.